Składniki:
- 1 ciasto francuskie (większe),
- domowy pasztet,
- 2 łyżki majonezu Kętrzyński,
- 1 łyżeczka musztardy Kętrzyński,
- 1 łyżeczka ketchupu,
- odrobina curry,
- odrobina soli,
- upieczony pasztet,
- ziarenka sezamu,
- 1 żółtko + odrobina mleka.
Wykonanie:
Używamy gotowego domowego pasztetu, który został nam z Sylwestra lub mamy zamrożony po świętach (Rozmrażamy). Ciasto francuskie rozwijamy, tniemy na kwadraty/prostokąty, wykładamy na środek pasztet, tworzymy trójkąciki lub składamy prostokąt na pół, tworząc mniejszy prostokąt, dociskamy z każdej strony końcówką widelca. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem z mlekiem. Posypujemy sezamem. Idealnie smakuje z dipem na bazie majonezu:) Paszteciki kładziemy na papierze do pieczenia w odstępie od siebie, gdyż jeszcze urosną. Pieczemy w 180stopniach ok. 15-20 min. do zarumienienia.
Dip:
Majonez, z musztardą i ketchupem mieszamy, dodajemy curry, sól (do smaku).
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski https://www.instagram.com/majonezketrzynski1945/ Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari