Składniki:
- 8 większych pieczarek,
- 8 większych pieczarek,
- 3 pół bagietki,
- 1 mała ostra papryczka,
- majonez Kętrzyński (smak smażona cebulka),
- 1 większa cebula,
- ok. 350 g tartego pomarańczowego sera Cheddar,
- świeże listki kolendry,
- suszona prażona cebulka,
- sól, pieprz,
- ostry ketchup,
- ok.200g boczku wędzonego.
- majonez Kętrzyński (smak smażona cebulka),
- 1 większa cebula,
- ok. 350 g tartego pomarańczowego sera Cheddar,
- świeże listki kolendry,
- suszona prażona cebulka,
- sól, pieprz,
- ostry ketchup,
- ok.200g boczku wędzonego.
Wykonanie:
Boczek kroimy w drobną kostkę, smażymy do zarumienienia na odrobinie oleju. Pieczarki obieramy i bardzo drobno kroimy w kosteczkę, tak samo cebulę. Cebulę dusimy na oleju z odrobiną masła do miękkości na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodajemy pieczarki i dusimy do odparowania wody i miękkości, możemy chwilę je przyrumienić, przyprawiamy solą i pieprzem. Bułki przekajamy na pół wzdłuż bułki. Smarujemy warstwą majonezu (idealnie pasuje tu majonez o smaku smażonej cebulki, podsypujemy jeszcze dodatkowo suszoną prażoną cebulką). Na to kładziemy pieczarki, boczek odsączony z tłuszczu, drobno pokrojoną ostrą papryczkę posypujemy tartym serem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 5-10 min do stopienia się sera. Po wyjęciu polewamy ketchupem, posypujemy posiekaną świeżą kolendrą.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski https://www.instagram.com/majonezketrzynski1945/ Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari