wtorek, 6 sierpnia 2024

Surówka z czerwonej kapusty

Pyszna i szybka surówka z czerwonej kapusty.

Składniki:
- 1/2 główki małej czerwonej kapusty,
- 2 małe jabłka (słodko-kwaśne),
- 1-2 łyżki majonezu Kętrzyński (chrzanowy),
- 1 łyżka chrzanu (do smaku),
- 1/2 połowy cytryny (sok),
- 1 większa marchewka,
- 3 łyżki octu winnego/jabłkowego,
- przyprawy: sól, cukier (do smaku),
- kilka listków świeżej mięty.

Wykonanie:
Kapustę ścieramy na tarce na mniejszych oczkach, następnie solimy i polewamy sokiem z cytryny i octem. Odstawiamy na jakąś godzinę. Jabłka i marchewkę obieramy, wykrajamy gniazda nasienne, trzemy na tarce. Dodajemy do kapusty. Mieszamy z majonezem i chrzanem, następnie doprawiamy do smaku cukrem i solą. Posypujemy poszatkowaną miętą.


Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski https://www.instagram.com/majonezketrzynski1945/ Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari