Składniki:
- 1 opakowanie rukoli,
- 2-3 pomidory,
- kilka czereśni/wiśni,
- garść borówki amerykańskiej,
- 4 duże ziemniaki,
- odrobina oliwy z oliwek,
- sól, pieprz, majeranek, tymianek.
Dressing:
- 1 łyżka miodu,
- 2 łyżeczki musztardy Kętrzyński,
- odrobina oliwy z oliwek,
- odrobina soku z cytryny,
- sól (do smaku).
Wykonanie:
Ziemniaki szorujemy, myjemy. Tniemy w cienkie plasterki, nie docinając spodu (samą górę tak do połowy ziemniaka). Posypujemy solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem, obtaczamy w oliwie z oliwek. Pieczemy w 200stopniach ok 1 godziny. Podajemy z sałatką z miodowo-musztardowym dressingiem. Pomidory kroimy w większą kostkę, czereśnie/wiśnie drylujemy, przekrajamy na połówki, dodajemy borówkę amerykańską.
- 2-3 pomidory,
- kilka czereśni/wiśni,
- garść borówki amerykańskiej,
- 4 duże ziemniaki,
- odrobina oliwy z oliwek,
- sól, pieprz, majeranek, tymianek.
Dressing:
- 1 łyżka miodu,
- 2 łyżeczki musztardy Kętrzyński,
- odrobina oliwy z oliwek,
- odrobina soku z cytryny,
- sól (do smaku).
Wykonanie:
Ziemniaki szorujemy, myjemy. Tniemy w cienkie plasterki, nie docinając spodu (samą górę tak do połowy ziemniaka). Posypujemy solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem, obtaczamy w oliwie z oliwek. Pieczemy w 200stopniach ok 1 godziny. Podajemy z sałatką z miodowo-musztardowym dressingiem. Pomidory kroimy w większą kostkę, czereśnie/wiśnie drylujemy, przekrajamy na połówki, dodajemy borówkę amerykańską.
Dressing:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari