Mega szybkie i smaczne mini burgery, idealne na każdą imprezę.
- ok. 400 g mielonej wołowiny/wieprzowiny,
- 6 bułeczek hamburgerowych (mini),
- natka pietruszki w doniczce/sałata/roszponka,
- 1 pomidor,
- 1 czerwona cebula,
- ogórek,
- ok.3 plastry sera żółtego.
Sos:
- 3 łyżki majonezu (Kętrzyński),
- 1 łyżeczka ketchupu,
- 1 łyżeczka musztardy (Kętrzyński),
- 1 mała cebula dymka,
- ok.3 plastry sera żółtego.
Sos:
- 3 łyżki majonezu (Kętrzyński),
- 1 łyżeczka ketchupu,
- 1 łyżeczka musztardy (Kętrzyński),
- 1 mała cebula dymka,
- 1 większy ogórek konserwowy,
- ok. 1 czubata łyżeczka prażonej cebulki,
- odrobina przyprawy curry,
- sól, pieprz, cukier (do smaku).
- ok. 1 czubata łyżeczka prażonej cebulki,
- odrobina przyprawy curry,
- sól, pieprz, cukier (do smaku).
Wykonanie:
Wołowinę mielimy i formułujemy ok. 4 burgery. Smażymy z odrobiną oleju lub grillujemy ok. 2 min z każdej strony. Po odwróceniu odrobinę solimy i kładziemy ser. Wszystkie składniki na sos mieszamy. Ogórek kroimy na drobną kosteczkę, podobnie cebulę, mieszamy. Rozkrojone bułeczki podpiekamy. Na pieczywo smarujemy sos, kładziemy natkę pietruszki, pomidora, czerwoną cebulę, burgera z serem. Zamykamy bułką, aby się nie rozpadał przekuwamy wykałaczką po środku.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari