Szybki deser walentynkowy, polecam :)
- 1 Piernik Kętrzyński,
- 1 i 1/2 szklanki wody,
- 1 łyżka kremu czekoladowego,
- 3/4 szklanki oleju,
- 2 łyżki kakao,
- truskawki.
Krem:
- 250 g mascarpone.
- 150 g śmietany 36%,
- ok. 2 łyżki cukru pudru (do smaku).
Wykonanie:
Ciasto mieszamy z kakao, wodą i olejem, kremem czekoladowym. Wyrabiamy w misie miksera. Do blaszki pokrytej papierem do pieczenia wylewamy ciasto. Pieczemy w 180stopniach ok. 45 min do suchego patyczka. Wyjmujemy, po ostudzeniu odkrajamy górkę. Ciasto kruszymy, wsypujemy do pucharków. Następnie układamy dookoła wycięte serca z truskawki. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego, ozdobną tylką wyciskamy krem. Kładziemy pokrojone w kostkę truskawki. Następnie ponownie warstwa pokruszonego ciasta i krem. Przyozdabiamy truskawkami.
Krem:
Schłodzone mascarpone, ubijamy ze śmietaną i cukrem (do smaku).
Przepis powstał we współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG www.instagram.com/majonez_ketrzynski
nowe konto https://www.instagram.com/majonezketrzynski1945/ Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari