Pyszna sałatka z burakiem z żurawinowym dressingiem.
Składniki:
- rukola,
- ser Camembert z czarnuszką,
- 1/2 ugotowanego małego burak,
- garść borówki amerykańskiej,
- garść ciemnych winogron,
- garść żurawiny,
- prażone pestki dyni.
Dressing:
- 3 łyżki żurawiny do mięsa (ze słoiczka),
- 1 łyżeczka musztardy Kętrzyński,
- sól,
- odrobina soku z cytryny,
- ew. odrobina miodu.
Buraka gotujemy ze skórką w lekko osolonej wodzie, do miękkości. Studzimy obieramy i kroimy w kostkę. Na talerz do miski wykładamy rukolę, borówkę, winogrona, ser, żurawinę, posypujemy pestkami dyni podprażonymi na suchej patelni. Podajemy z dressingiem.
Dressing:
Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku, ma być słodko-kwaśny.
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari