Składniki:
- 1 większa czerwona cebula,
- 1l passaty pomidorowej,
- 1 kostka sera tofu (np. Biedronka),
- 1/2 szklanki mleka kokosowego (najlepiej gęsta śmietanka kokosowa),
- przyprawy: curry, ostra papryka, sól, pieprz, suszone pomidory w przyprawie, odrobina cynamonu, ew. szczypta kuminu i innych przypraw indyjskich np. tikka masala,
- 400 g ciecierzycy ugotowanej lub z puszki,
Wykonanie:
Cebulę kroimy w piórka, dusimy na oliwie do miękkości. Następnie dodajemy passatę, ciecierzycę z puszki. Ser tofu kroimy w większą kostkę, dodajemy do garnka razem ze śmietanką kokosową. Przyprawiamy do smaku. Dusimy wszystko razem na małym ogniu z 10 min. do przejścia smaków. Na koniec dodajemy liski szpinaku baby, do ozdoby chipsy z jarmużu oraz pokrojone tofu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari