czwartek, 18 listopada 2021

Kotleciki z łososia z dipem żurawinowym

Na święta i nie tylko polecam pyszne kotleciki z łososia z żurawinowym dipem :)



Składniki:
(ok. 8 kotlecików)
- ok. 300 g łososia, 
- 1 łyżka majonezu Kętrzyński chrzanowego,
- 1 łyżeczka musztardy Kętrzyński, 
- 1 jajko + 1 do panierki,
- ok. 3 łyżki bułki tartej + do panierki,
- sól.
Dip:
- 2 łyżki majonezu Kętrzyński chrzanowy,
- 2 łyżki jogurtu typu greckiego,
- 2 łyżeczki żurawiny (takiej w słoiczku gotowej do dań),
- sól.

Wykonanie:
Łososia mielimy, dodajemy majonez, musztardę, jajko, bułkę tartą, solimy. Następnie jajko roztrzepujemy z odrobiną wody, do miseczki wsypujemy bułkę tartą. Formułujemy kulki ręką zwilżoną w oleju, a następnie spłaszczamy je na kotlety, obtaczamy w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia z każdej strony. Podajemy z dipem żurawinowym.
Dip:
Składniki mieszamy, doprawiamy solą.

Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari