Święta, święta i po świętach, ale ta sałatka jest super nie tylko na święta :)
Składniki:
- 1 brokuł,
- 3 jajka kurze,
- 4 jajka przepiórcze,
- garść kukurydzy,
- 1 dojrzałe awokado,
- 1/2 cytryny (soku),
- 1 ogorek,
- 8 pomidorków koktajlowych,
- 2 rzodkiewki.
Dip pietruszkowy:
- 3 łyżki majonezu Stołowego Kętrzyński,
- natka pietruszki,
- sól,
- 1 łyżka jogurtu typu greckiego.
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Do wrzącej i osolonej wody wrzucamy na 3-5 min brokuła (żeby zachował piękny zielony kolor, po odlaniu wody zanurzamy go w zimnej wodzie). Awokado obieramy kroimy w plasterki, polewamy sokiem z cytryny. Brokuła układamy na półmisku, jajka kroimy na połówki. Dodajemy pokrojone pomidorki i rzodkiewkę, ogorek w plasterki, posypujemy kukurydzą. Dip podajemy na koniec, możemy wszystko też wymieszać razem, ale ładniej podawane jest oddzielnie :)
Dip:
Wszystkie składniki blendujemy. Doprawiamy do smaku solą, ew. cukrem.
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari