Składniki:
- 1 ciasto kruche Kętrzyński,
- 1/2 kostki masła,
- ok. 2 łyżki śmietany 18%,
- ok 3 brzoskwinie/3 nektarynki,
- ok 3 morele,
- ok. 2 łyżki miodu lawendowego.
Ciasto robimy zgodnie z przepisem na opakowaniu, pominęłam jajko, ewentualnie dodajemy więcej śmietany. Wyrabiamy ciasto. Wałkuję ciasto na papierze do pieczenia na kilka mniejszych okręgów ok. 10-15 cm średnicy. Owoce kroimy w plastry. Wykładamy na środek ciasta, polewamy miodem, zostawiamy z 2 cm od brzegu na zawinięcie ciasta do środka. Składamy brzegi do środka. Brzegi smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach do suchego patyczka. Wyjmujemy studzimy. Jeszcze ciepłe możemy podać z lodami śmietankowymi/waniliowymi.
Możemy użyć przepisu na ciasto kruche tutaj.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari