Bez zbędnego wstępu, gdyż sam przepis się obroni ;) Zapraszam na domowe tacos :)
Składniki:
- domowe małe tortille pszenne,
- chili con carne bez ryżu.
- 1 awokado,
- soku z 1/2 cytryny/limonki.
Dodatkowo:
- papryka ostra/słodka,
Dodatkowo:
- papryka ostra/słodka,
- kukurydza z puszki,
- czerwona fasola z puszki,
- kilka łyżek śmietany 18%,
- ser żółty np. cheddar.
- ser żółty np. cheddar.
Wykonanie:
Awokado spryskujemy sokiem z cytryny/limonki, aby nie czerniało.Tortille podgrzewamy na suchej patelni/w mikrofali, nakładamy nadzienie z chili con carne. Składamy na pół. Możemy także rozłożyć składniki w oddzielnych miseczkach i podawać gościom do samodzielnego składania tacos. Podajemy dodatkowo z gęstą śmietaną, gdyż ona złagodzi ostrość potrawy, serem cheddar, albo dowolnymi składnikami jakie lubimy.
Dodatkowo dodałam pieczarki, suszone pomidory i cieciorkę która została mi z poprzedniego dnia. Na tacos możecie dowolne wrzucać składniki jakie lubicie :)
Przepis na chili con carne znajdziecie tutaj:
Uwielbiam takie pyszności :)
OdpowiedzUsuńsuper! ja też!:)
UsuńPysznie! U nas chili przechodzi tylko w wersji z ryżem
OdpowiedzUsuńz ryżem też dobre :)
Usuń