wtorek, 27 lutego 2018

Tacos z chili con carne

Bez zbędnego wstępu, gdyż sam przepis się obroni ;) Zapraszam na domowe tacos :)

Składniki:
- domowe małe tortille pszenne,
- chili con carne bez ryżu.
- 1 awokado,
- soku z 1/2 cytryny/limonki.


Dodatkowo:
- papryka ostra/słodka,
- kukurydza z puszki,
- czerwona fasola z puszki,
- kilka łyżek śmietany 18%,
- ser żółty np. cheddar.

Wykonanie:
Awokado spryskujemy sokiem z cytryny/limonki, aby nie czerniało.Tortille podgrzewamy na suchej patelni/w mikrofali, nakładamy nadzienie z chili con carne. Składamy na pół. Możemy także rozłożyć składniki w oddzielnych miseczkach i podawać gościom do samodzielnego składania tacos. Podajemy dodatkowo z gęstą śmietaną, gdyż ona złagodzi ostrość potrawy, serem cheddar, albo dowolnymi składnikami jakie lubimy.  

Dodatkowo dodałam pieczarki, suszone pomidory i cieciorkę która została mi z poprzedniego dnia. Na tacos możecie dowolne wrzucać składniki jakie lubicie :)

4 komentarze:

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari