Surówka jest idealna do grilla, a także do przekąsek jako środek do kebaba, pity, do falafela.
- 4 marchewki,
- 5 łodyg selera naciowego,
- 1 jabłko kwaskawe,
- 1 łyżka majonezu czosnkowy Kętrzyński (do smaku),
- 1 łyżeczka chrzanu,
- sok z 1/2 cytryny,
- sól, pieprz, ew. cukier.
Wykonanie:
Marchewkę trzemy na malych oczkach, selera tniemy na małe kawałki i blendujemy w pojemniku z ostrzami. Jabłko obieramy, wykrajamy gniazda nasienne, trzemy na tarce na małych oczkach. Dodajemy sok z cytryny. Dodajemy majonez i chrzan, doprawiamy do smaku (sól, pieprz ewentualnie cukier).
Przepis na falafel w chlebku (tutaj)
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari